Tekst objavljen: 30.07.2018 13:47        


Komercijalna banka (KMBN) je objavila nerevidirane finansijske rezultate za prvihšest meseci 2018. godine koji su pokazali oporavak poslovanja iz osnovnog biznisa u drugom kvartalu.

Oporavak poslovanja Komercijalne banke u 2Q

U prvoj polovini godine Komercijalna je zabeležila pad neto prihoda od kamata od 2,5 odsto na 6,2 milijarde dinara, ali je ovaj trend znatno ublažen u drugom tromesečju gde je zabeležen rezultat gotovo identičan prošlogodišnjem.

Neto prihod od naknada i provizija u prvoj polovini godine je porastao 3,7 odsto a 2,6 milijardi dinara, a u drugom tromesečju je zabeležen ubrzani rast i u ovom poslovnom području (rast od 4,2 odsto u odnosu na 3,1 odsto u prvom kvartalu).Izostanak neto prihoda po osnovu umanjenja obezvređenja plasmana, te niži ostali prihodi doneli su polugodišnji dobitak pre oporezivanja od 3,6 milijarde dinara što je 18,1 slabije u odnosu na isti period lani.Neto dobit od 3,6 milijardi dinara bila je niža za 36 odsto zbog prošlogodišnjih dobitaka po osnovu odloženih poreza.Aktiva Komercijalne banke na kraju juna tekuće godine iznosila je 380,6 milijardi dinara i bila je veća za 3,1 odsto u odnosu na kraj prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana