Tekst objavljen: 21.08.2017 11:30        


Akcije distributera sportske opreme, Foot Locker, strmoglavile su se u petak skoro 28 odsto nakon što je kompanja objavila pad prodaje u postojećim prodavnicama u drugom kvartalu od šest odsto (očekivan pad od 1,7 odsto) i pad prodaje na godišnjem nivou od 4,4 odsto na 1,78 milijardi dolara.

Oštar pad akcija Foot Locker-a nakon slabog 2Q

Analitičari su očekivali prodaju od 1,8 milijardi dolara. Prilagođena dobit po akciji u periodu dostigla je 62 centa po akciji, daleko ispod očekivanja od 90 centi po akciji. Uprava kompanije je potvrdila "snažnu" pozicioniranost kompanije u premijum tržišnom segmentu patika, dodavši da je pogođena "ograničenom raspoloživošću novih, inovativnih proizvoda na tržištu".

Kompanija nije previše zabrinuta oko Amazona pošto prema rečima uprave poseduje takvo iskustvo da je malo verovatno da će premijum proizvodi ići preko prodajnih kanala koje nudi ta kompanija. Međutim, ono što je izvesno jeste da je Foot Locker pogođen sve jačim kanalima proizvođača direktno orijentisanim prema potrošačima, što je uveliko politika koju zastupa pre svega Nike, ali i Adidas i Under Armour. Akcije Foot Locker-a su u minusu 51,5 odsto od početka godine dok je indeks S&P 500 u istom periodu porastao 8,3 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana