Tekst objavljen: 02.10.2018 9:25        


Jedna od lošijih trgovačkih sedmica sa prometom indeksne korpe od svega 15,7 miliona dinara ostala je za nama. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, oslabio je 0,8 odsto na 727,1 poen. Prošlonedeljnoj dodatnoj suzdržanosti investitora doprinela su kolebanja svetskih berzi, a naročito tržišta u razvoju.

Pad Belexa uz mizernu trgovačku aktivnost

Najprometnija akcija bila je Galenika Fitofarmacija (FITO) koja se proteklih nekoliko sedmica stablizovala oko nivoa od 2.800 dinara. U tekućoj godini ova akcija beleži blagi minus, premda je proletos preskakala granicu od 3.000 dinara. Messer Tehnogas (TGAS) se takođe zadržao na nepromenjenom nivou uz promet od 3,6 miliona RSD. Iako se ovom akcijom uglavnom trgovalo na 11.000 dinara, po prvi put u protekla tri meseca ova akcija se spuštala ispod spomenutog nivoa.

Jedinstvo Sevojno (JESV) nastavilo je blagi rast vrednosti i protekle sedmice, stigavši do nivoa od 5.150 dinara. Ovo je najviša vrednost ove hartije u tekućoj godini još od velikih prometa s kraja marta kada je sama kompanija sticala sopstvene akcije.

Naftna industrija Srbije (NIIS) zabeležila je jednu od najslabijih trgovačkih sedmica otkada je kotirana na berzi. NIS-om se trgovalo s prometom od svega 1,5 miliona dinara, mahom na nivou od 679 dinara, uprkos činjenici da cena sirove nafte nastavlja uzlazni trend. Komercijalna banka je zabeležila blagi rast vrednosti završivši sedmicu na nivou od 1.920 dinara, uz promet od 1,6 miliona dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana