Tekst objavljen: 13.11.2017 9:03        


Neto dobit Allianz osiguravajuće grupe registrovala je dvocifren pad od 17,3% na 1,6 milijardi EUR, a najviše je bila pogođena zahtevima odšeta osiguranja od prirodnih katastrofa, koje su iznosile 529 miliona EUR, dok je pozitivan uticaj na dobit uglavnom došao kao rezultat segmenta životnog i zdravstvenog osiguranja i američkog društva za upravljanje, Pimco.

Pad neto dobiti Allianz grupe u trećem kvartalu

Ukupan prihod u trećem kvartalu uvećan je 2,1% na 28,3 milijarde EUR, dok je operativna dobit takođe skliznula 17,3% na 2,5 milijardi EUR. Posmatrano na devetomesečnom nivou, operativna dobit je porasla 3,5% na 8,3 milijarde EUR, dok je neto dobit veća 4,9% i iznosi 5,4 milijarde EUR, posmatrano u odnosu na isti period prethodne godine.

Menadžment je potvrdio očekivanu operativnu dobit za celu godinu na nivou od 10,8 milijardi EUR, uz moguće odstupanje od 500 miliona EUR. Takođe, najavljen je program otkupa sopstvenih akcija od 2 milijarde EUR u prvoj polovini sledeće godine, koje će kasnije biti poništene radi održavanja racija solventnosti. Na trgovanju u petak, akcijama Allianz-a trgovalo se na nivou od 199,85 EUR, a od početka godine beleže rast od 27,3%.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana