Tekst objavljen: 29.05.2017 10:57        


Američki proizvođač bezalkoholnih napitaka PepsiCo namerava da preuzme All Market Inc, kompaniju čiji je najpoznatiji proizvod kokosova voda, Vita Coco, kroz akviziciju vrednu oko milijardu dolara.

PepsiCo planira preuzimanje proizvođača kokosove vode

Brend Vita Coco prodaje se u 30 zemalja širom sveta i globalni je lider u proizvodnji kokosove vode, držeći 26 odsto tržišnog učešća. Ova akvizicija bi pomogla PepsiCo da diversifikuje svoju ponudu, jer se bori sa stagnacijom prodaje usled sve više konzumenata zdravijih napitaka.

Kao deo svoje inicijative ka proizvodnji zdravijih alternativa, PepsiCo je krajem prethodne godine najavio da će prodaja njihovih proizvoda koji su zdraviji i hranljiviji (žitarice, mlečni proizvodi, proizvodi za hidrataciju) nadmašiti proizvodnju drugih napitaka do 2025. godine.

Krajem aprila ova kompanija je objavila da je u prvom kvartalu tekuće godine ostvarila 12,05 milijardi dolara prihoda, kao i dobit po akciji od 0,94 dolara, čime je nadmašila očekivanja investitora. Takođe, objavljena je kvartalna dividenda od 0,8 dolara po akciji, što je uvećanje od sedam odsto u odnosu na prethodnu isplatu akcionarima.

Ova odluka menadžmenta bila je u skladu sa ranjim najavama podizanja godišnje dividende na 3,22 dolara po akciji, što po poslednjoj ceni daje prinos od 2,7 odsto. Akcije kompanije su u petak dostigle rekordnu vrednost od 117,91 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana