Tekst objavljen: 17.10.2018 10:41        


Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, obišla je juče kompaniju Philip Morris Operations (DINNPB), koja je obeležila 15 godina od sprovođenja privatizacije.

Philip Morris izvozi 80% proizvodnje na 50 tržišta

Kompanija Philip Morris je sa početnim ulaganjem od 520 miliona dolara bila najveća direktna strana investicija u periodu 2003/2004. godine, a nakon toga kompanija je nastavila da ulaže u modernizaciju i razvoj proizvodnje kao i u proširenje proizvodnih i skladišnih kapaciteta. Danas ukupna investicija Philip Morris-a u Srbiju iznosi 853 miliona dolara.

U poslednje tri godine, u kompaniju je uloženo 44 miliona dolara zaključno sa sistemom za upravljanje gotovim proizvodima, koji je pokrenut krajem prošlog meseca i u koji je investirano tri miliona dolara. Kompanija je do sada uspela da postigne obim proizvodnje od 26 milijardi cigareta u prošloj godini, u periodu od 2007. do 2017. godine obim proizvodnje je udvostručen, dok je u istom periodu obim proizvodnje za strana tržišta povećan 40 puta. Četiri od pet cigareta proizvedenih u Nišu plasira se na strana tržišta, a broj izvoznih tržista je sa tri (BiH, Makedonija i Crna Gora) povećan na 50 izvoznih destinacija. Kompanija Philip Morris je najveći proizvođač cigareta u Srbiji, a njena fabrika u Nišu je jedna od najmodernijih fabrika u globalnoj mreži ove multinacionalne kompanije. Srpski ogranak kompanije Philip Morris od 2016. godine postao je regionalni hab za šest tržišta Jugoistočne Evrope - Srbiju, Crnu Goru, BiH, Albaniju, Makedoniju i Kosovo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana