Tekst objavljen: 02.03.2017 10:39        


Februarska prodaja automobila u SAD, koja inače predstavlja dobar pokazatelj lične potrošnje, blago je pala iako su proizvođači ponudili diskontne cene da podrže trend prodaje. 

Prodaja automobila u SAD snažna i u februaru

Prodaja je bila manja za jedan odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, i dostigla projektovani godišnji nivo od 17,5 miliona vozila u odnosu na prošlogodišnjih 17,7 miliona. Američki potrošači su nastavili trend sve veće kupovine SUV-ova i kamioneta, koji generišu veći profit, ali su proizvođači tokom februara obilato koristili diskontne cene da potpomognu prodaju.

General Motors je potukao očekivanja analitičara sa rastom prodaje od 4,2 odsto, Ford je registrovao pad od 4 odsto, dok je prodaja FCA grupe pala 10 odsto, nakon što je njen brend Jeep SUV registrovao pad prodaje od 15 odsto. Japanska Toyota, koja je treća po snazi na američkom tržištu, pretrpela je pad prodaje od 7,2 odsto, Nissan je povećao prodaju za 3,5 odsto, a Honda za 2,6 odsto.

Svi američki proizvođači automobila zabeležili su rast na jučerašnjem trgovanju, a najveći dobitnik je bio GM koji je skočio skoro dva odsto. 

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana