Tekst objavljen: 26.06.2017 11:28        


Kanadski BlackBerry objavio je rezultate poslovanja za prvi kvartal fiskalne godine koji se završio 31. maja koji su doneli neočekivani pad prodaje, što je spustilo akcije ove kompanije 12,3 odsto na 12,86 CAD.

Prodaja BlackBerry-ja razočarala, akcije pale 12%

Kompanija je izvestila da je prodaja softvera i profesionalnih usluga pala 4,7 odsto na 101 milion dolara, što je njeno glavno poslovno područje u pokušaju restrukturiranja biznisa nakon kraha na tržištu mobilnih uređaja. Iz menadžmenta su napomenuli da je organski rast prodaje softvera dostigao nivo od 12 odsto, kada se izuzmu prihodi akvizicija iz istog perioda protekle godine.

Analitičari su očekivali ukupan prihod kompanije u periodu mart-maj u visini od 264,5 miliona dolara u odnosu na ostvarenih 244 miliona dolara. Profit je dostigao 671 milion dolara odnosno 1,23 dolara po akciji u odnosu na gubitak od 670 miliona dolara odnosno 1,28 dolara po akciji u istom periodu lani.

Ovogodišnji krajnji rezultat uključuje isplatu 940 miliona dolara po osnovu arbitraže od strane proizvođača čipova Qualcomm-a. Isključujući jednokratne stavke, dobit po akciji je dostigla dva centa dok su analitičari očekivali rezultat na pozitivnoj nuli.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana