Tekst objavljen: 07.04.2017 10:42        


Nemački proizvođač automobila, BMW, zabeležio je na američkom tržištu u martu rast prodaje od 3,3 odsto, pre svega zahvaljujući snažnoj prodaji modela X proizvednih u pogonima u Spartanburgu. 

Prodaja BMW-a u Americi u martu veća za 3,3%

BMW je prodao ukupno 31.015 vozila u martu, u poređenju sa 30.033 vozila u istom mesecu prošle godine. Posmatrano od početka godine, BMW je na američkom tržištu prodao 71.682 vozila što je rast od 1,5 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Protekle godine, BMW je na američkom tržištu zabeležio pad prodaje od 9,7 odsto nakon što kompanija nije uspela da se uspešno pozicionira na tržištu profitabilnijih modela kao što su SUV-ovi i kamioneti. Prvi čovek BMW-a za SAD, Bernhard Kuhnt, rekao je da modeli X3 i X5 beleže rastuću tražnju, da su porudžbine solidne i sa dva nova modela koja su na putu, izrazio je optimizam u pogledu prodaje u narednim mesecima.

BMW je takođe saopštio da je na američkom tržištu od početka godine prodao 60.183 korišćena sertifikovana vozila, što je rast od 34,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana