Tekst objavljen: 26.04.2017 11:45        


Najveći evropski proizvođač softvera, SAP, objavio neznatno slabiji profit za prvo tromesečje tekuće godine u odnosu na očekivanja tržišta, nakon što je kompanija povećala prodaju manje profitabilnih proizvoda iz 'cloud' segmenta. iti u zadržanu dobit. Dividenda će pripasti svim akcionarima koji budu upisani u knjigu akcionara na dan 10. maja 2017, kao ex-dividend dan je utvrđen 9 maj, dok će dividenda biti isplaćena 22. maja.

Profit SAP-a neznatno ispod očekivanja, 'cloud' biznis

Operativni profit u periodu januar-mart, isključujući jednokratne stavke, porastao je 8 odsto na 1,19 milijardi evra u odnosu na očekivanje analitičara od 1,23 milijarde evra. Prihodi su porasli 12 odsto na 5,29 milijardi evra, što je više u odnosu na prognozu tržišta od 5,18 milijardi evra.

Klijentska baza kompanije nastavila je da se pomera u korist manje profitabilnih 'cloud' Internet platformi u odnosu na klasična, visokoprofitabilna softverska rešenja koja je kompanija prodavala godinama. 'Cloud' segment poslovanja zabeležio je rast narudžbina tokom prvog kvartala od 49 odsto na 215 miliona evra.

Uprava je potvrdila očekivanja za tekuću godinu: prihodi bi trebalo da dostignu nivo u rasponu 23,2-23,6 milijardi evra, dok se operativni profit očekuje u rasponu 6,8-7,0 milijardi evra, ne računajući kursne razlike.

Akcije SAP-a na jučerašnjem trgovanju neznatno su porasle na 93,13 evra što daje tržišnu vrednost kompanije od 114,4 milijarde evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana