Tekst objavljen: 24.08.2017 12:23        


Valjaonica aluminijuma, Impol iz Sevojna, zabeležila je u prvih šest meseci tekuće godine oštar pad profitabilnosti u odnosu na isti period prošle godine kada su ostvareni rekordni finansijski rezultati.

Rast prihoda i pad profita Impola u prvih šest meseci

Konsolidovani poslovni prihod kompanije skočio je 22,7 odsto na 8,3 milijarde dinara, a najveći deo prodaje je realizovan na ino tržištima u visini od 64,1 milion evra. Konsolidovana poslovna dobit više je nego prepolovljena na 326,7 miliona dinara, pre svega usled rasta troškova materijala sa 3,9 milijardi na 6,9 milijardi dinara.

Pozitivan rezultat iz finansiranja doprineo je nešto blažem padu konsolidovane neto dobiti od 43,2 odsto na 380,2 miliona dinara. U prvih šest meseci Impol Seval je nastavio investicioni ciklus, uloživši 10,3 miliona evra. Kreditna zaduženost je povećana za 4,2 miliona evra, pri čemu je 3,1 milion evra otpao na tekuće investicije, a 1,1 milion evra na povećanje zaliha sopstvenog metala.

Kompanija je uspela da smanji ponderisanu kamatnu stopu sa 2,19 odsto na kraju prošle godina na 2,05 odsto na kraju juna. Akcije Impola u tekućoj godini predstavljaju najvećeg dobitnika na tržištu sa skokom većim od 50 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana