Tekst objavljen: 19.08.2019 16:00        


Najveći domaći građevinar, Energoprojekt holding (ENHL), objavio je konsolidovane finansijske izveštaje koji su pokazali rast prihoda i profitabilnosti kompanije u prvih šest meseci

Rast prihoda i profitabilnosti Energoprojekta u prvih šest meseci

Konsolidovani poslovi prihodi u periodu januar-jun skočili su 8,1 odsto na 11,6 milijardi dinara, pre svega zahvaljujući rastu realizacije na domaćem tržištu. Ova kompanija je na domaćem tržištu zabeležila prodaju od 7,5 milijardi dinara (rast od 29,1 odsto), dok je realizacija na inostranim tržištima bila slabija za 15,7 odsto i iznosila je četiri milijardi dinara.



Konsolidovani poslovni dobitak je skočio 158,2 odsto na 152,3 miliona dinara, dok je neto dobit bila veća za 21,8 odsto i dostigla je 361,4 miliona dinara. Sporiji rast neto dobiti posledica je visokih jednokratnih, ostalih prihoda u istom periodu prošle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Uprava kompanije je izvestila da je u prvoj polovini godine ugovorila 123 miliona evra novih poslova: u zemlji 92 miliona, a u inostranstvu 31 milion evra. Za celu godinu je planirano ugovaranje poslova od 273,1 milion evra. Na kraju juna kompaniji je preostalo oko 377 miliona evra ugovorenih poslova za izvršenje u narednom periodu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pad profitabilnosti pad prihoda momentum Beogradska berza energoprojekt

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana