Tekst objavljen: 16.11.2020 12:15        


Proizvodno-montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna (JESV) objavilo je nekonsolidovane rezultate poslovanja za treći kvartal i prvih devet meseci koji su pokazali nastavak dobre uposlenosti kompanije uz nižu profitabilnost

Rast prihoda Jedinstva u trećem kvartalu, pad profitabilnosti

Jedinstvo je u prvih devet meseci zabeležilo poslovni prihod od nepune četiri milijarde dinara što je povećanje od 16,9 odsto u odnosu na isti period prošle godine.



Istovremeno, ostvaren je poslovni gubitak od 20,5 miliona dinara, pre svega usled rasta troškova proizvodnih usluga, dok je u istom periodu prošle godine zabeležena poslovna dobit od 71,7 milion dinara. Neto dobit u periodu januar-septembar iznosila je 50,6 miliona dinara, što predstavlja smanjenje od 52,6 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Tokom kvartala zabeležen je rast kratkoročnih finansijskih obaveza, pa je neto dug kompanije na kraju perioda iznosio 660,7 miliona dinara u odnosu na 222,1 milion dinara na kraju prošle godine.

Akcije Jedinstva su među retkim hartijama na Beogradskoj berzi koje se u tekućoj godini nalaze na pozitivnoj teritoriji, pre svega usled velikog rasta ovogodišnje dividende. Na trenutnoj ceni od 6.873 dinara ove akcije nose prinos od 10,3 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
momentum Beogradska berza vesti sa berze jedinstvo akcije jedinstva

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana