Tekst objavljen: 17.11.2016 11:48        


Pirotski Tigar je objavio devetomesečne rezultate poslovanja koji pokazuju oporavak poslovanja ove kompanije, ali uz dosta otvorenih pitanja kada je u pitanju sanacija duga.

Rast prodaje Tigra, gubitak smanjen na 194 miliona rsd

Konsolidovani poslovni prihod kompanije u prvih devet meseci porastao je 11,7 odsto na 2,2 milijarde dinara, dok je poslovna dobit iznosila 58,8 miliona dinara u odnosu na minus od 11,4 miliona dinara u istom periodu 2015.

Finansijski gubitak smanjen je 10 procenata na 261,3 miliona dinara, te je krajnji rezultat poslovanja bio u minusu 194,5 miliona dinara. U prvih devet meseci prošle godine zabeležen je gubitak od 317,1 milion dinara. Segment Obuće je u prvih devet meseci zabeležio pad prodaje od 12 odsto u tonama odnosno 15 odsto u parima, ali je prodaja finansijski posmatrano bila veća za 18 procenata usled rasta prodaje skupljih vrsta obuće (sigurnosna, modna i dečija obuća), uglavnom u inostranstvu.

Proizvodnja Tehničke gume pala je 20 odsto u tonama, a Hemijskih proizvoda je bila viša za 16 odsto. Kompanija je izvestila da je ove godine otežana primena UPPR-a i izmirenje obaveza prema poveriocima s obzirom da "jedna od predviđenih mera - prodaja imovine - nije urodila plodom".

Prema rečima uprave, banke nisu pristale na konverziju duga u kapital, već je ovu meru, kao što je to poznato, prihvatila samo država, koja je dala istu prepreku i drugim poveriocima sa državnim vlasničkim učešćem. Neto dug Tigra na kraju septembra ove godine iznosio je 7,3 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana