Tekst objavljen: 02.11.2016 12:32        


Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” već četvrti mesec zaredom beleži apsolutni mesečni rekord u broju putnika, a u oktobru je zabeleženo povećanje svih parametara u vazdušnom saobraćaju, saopštila je ova kompanija. U oktobru je registrovano za ovaj mesec rekordnih 438.980 putnika, što je povećanje od 9,3 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. 

Rekordan oktobar za Aerodrom, međudividenda u novembru

Ovo je istovremeno i najveće procentualno mesečno povećanje broja putnika u ovoj godini, navodi Aerodrom.

U ovom periodu obavljeno je 5.098 poletanja i sletanja, što je povećanje od 4,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok povećanje prometa robe i pošte iznosi 19 procenata. Od početka 2016. godine Aerodrom je uslužio 4,25 miliona putnika, što daje realna očekivanja da će krajem godine dočekati i petomilionitog putnika, navodi se u saopštenju kompanije.

U prvih devet meseci Aerodrom je zabeležio poslovni prihod od 52,8 miliona evra što je rast od pet odsto u odnosu na isti period 2015, dok je neto dobit skočila 13 procenata na 19 miliona evra.

Uprava Aerodroma je najavila međudividendu za novembar putem koje će u budžet biti usplaćeno oko 2,5 miliona evra (oko 10,8 dinara po akciji).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana