Tekst objavljen: 21.07.2017 10:01        


Američki mobilni operater T-mobile, koji je u većinskom vlasništvu nemačkog Deutsche Telekoma, objavio je odlične rezultate poslovanja u drugom kvartalu tekuće godine, koji su daleko prevazišli očekivanja tržišta.

Rekordni rezultati T-Mobile, akcije pale

Prihodi u ovom tromesečju dostigli su 10,21 milijardu dolara, u poređenju sa 9,29 milijardi ostvarenih u istom periodu prethodne godine, i daleko iznad 9,81 milijarde dolara prognoziranih od strane analitičara okupljenih oko Reuters-a. Dobit po akciji iznosila je 67 centi, dok je prošle godine ostvareno 25 centi. Analitičari su ovaj pokazatelj predviđali na nivou od 38 centi.

Sedamnaesti uzastopni kvartal ova kompanija je zabeležila više od milion novih korisnika, a u ovom tromesečju broj korisnika je uvećan za 1,3 miliona. Trenutno 315 miliona Amerikanaca koristi usluge ovog mobilnog operatera, dok su prognoze da će do kraja godine broj korisnika biti uvećan na 321 milion. Kompanija je korigovala naviše prognoze poslovanja za celu 2017 – prilagođeni EBITDA pokazatelj je podignut na raspon od 10,5-10,9 milijardi dolara, sa prethodno planiranih 10,4-10,8 milijardi dolara.

Nakon objave rezultata, u predotvaranju američkih berzi, akcije T-Mobile-a beležile su skok i do 3,6 odsto, ali su do kraja sesije promenile trend i zatvorile trgovanje u minusu od 1,4 odsto na 61,1 dolara. Analitičari pad akcija nakon impresivinih rezultata tumače smanjenom verovatnoćom za merdžovanje ove kompanije, naročito sa Sprintom, što je pre samo nekoliko meseci izgledao kao realan posao.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana