Tekst objavljen: 16.05.2017 15:12        


Nemački proizvođač električne energije RWE saopštio je da je u prvom tromesečju tekuće godine zabeležio prilagođeni EBITDA od 2,1 milijardu evra, 6,5 odsto niže nego prethodne godine, prevashodno zbog pada prihoda od proizvodnje električne energije.

RWE potvrdio prognozu za celu godinu, akcije skočile 4%

Najveći doprinos ovom pokazatelju grupe dao je Innogy, zavisno preduzeće RWE-a, koji je učestvovao u ukupnoj vrednosti EBITDA pokazatelja sa 1,6 milijarde evra. Neto dobit u periodu iznosila je 946 miliona evra, i 10 odsto je iznad prošlogodišnje, dok je ostvarena dobit po akciji iznosila 1,54 evra.

Ukupan prihod grupe zabeležen je na nivou od 13,3 milijarde evra, i neznatno je niži nego u istom periodu 2016. Neto dug je od kraja prethodne godine uvećan za 1 milijardu evra, i na kraju marta je iznosio 23,7 milijardi evra, što je uticalo na negativan slobodan novčani tok.

Za tekuću godinu kompanija je potvrdila procenu prilagođenog EBITDA pokazatelja između 5,4-5,7 milijardi evra (u odnosu na 5,4 milijarde evra u evra), dok se prilagođena neto dobit očekuje u rasponu od 1,0 do 1,3 milijarde evra, u poređenju sa 0,8 milijardi evra iz prethodne godine.

Takođe, za 2017. godinu se predviđa ponovno uvođenje dividende od 0,5 evra za obične i preferencijalne akcije, što po trenutnoj ceni daje dividendni prinos od oko 3,1 odsto. Akcije RWE-a na današnjem trgovanju zabeležile su rast od 3,9 odsto na 16,2 evra.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana