Tekst objavljen: 18.08.2016 9:29        


Senćanska šećerana TE-TO zabeležila je u prvih šest meseci tekuće godine pozitivno poslovanje, ali su vlasničke promene u preduzeću dovele do nelikvidnosti koja je kulminirala blokadom računa.

Senćanska šećerana pozitivno poslovala

TE-TO je u periodu januar-jun zabeležio poslovni prihod od 2,7 milijardi dinara što je za 3,2 odsto slabije nego u istom periodu 2015. godine, dok je poslovna dobit dostigla 235,7 miliona dinara u odnosu na gubitak od 122,2 miliona dinara zabeležen u istom periodu prošle godine.

Neto dobit je iznosila 190,8 miliona dinara dok je u periodu januar-jun 2015. ostvaren minus od 237,8 miliona dinara.

U polugodišnjem izveštaju, uprava napominje da se kompanija u prvih šest meseci susrela sa velikom finansijskom krizom nakon što su bivši vlasnici (SFIR) napustili firmu, a novi vlasnik (Sunoko) nije preuzeo upravljanje usled nedobijanje dozvole od Komisije za zaštitu konkurencije.

Ovo je, prema navodima uprave, izazvao nesigurnost poslovnih partnera, a banke su sve kredite proglasile dospelim što je kompaniju gurnulo u blokadu koja trenutno iznosi 553,8 miliona dinara.

Komisija je nedavno odobrila preuzimanje TE-TO-a od strane Sunoka, a sada će razmotriti i kupovinu Sunoka od strane austrijske Agrane, što uprava senćanske firme vidi kao mogući pozitivan uticaj na nastavak poslovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana