Tekst objavljen: 05.03.2019 9:44        


Četiri sindikata Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO), koji je u koncesionom vlasništvu francuske kompanije VINCI, izrazila su protest, jer nisu zadovoljni preliminarnom visinom iznosa dobiti za 2018. godinu, koja je namenjena zaposlenima.

Sindikati Aerodroma nezadovoljni visinom dobiti namenjeno

Oni su ocenili, da je način na koji se rešava učešće zaposlenih u dobiti, osmišljen kao princip radi lične promocije pojedinaca i "kap koja je prelila čašu", saopštio je sindikat "Sloga".



U znak protesta sindikati, među kojima su i sindikati "Zajedno", Nezavisni sindikat i ASNS, uputili su dopis predsedniku Srbije, predsednici Vlade Srbije, ministru za rad, ministarki saobraćaja, predsednici nadzornog odbora, generalnom direktoru i skupštini akcionara kompanije.

U dopisu su naveli da su uvek bili pouzdan partner svoje kompanije i lojalni poslovnim izazovima i gledali na aerodrom kao na svoju drugu kuću. Sindikati su zvaničnicima poručili i da su bili svesni da se kompanija mora privatizovati zbog mnogobrojnih faktora koji su vremenom uticali na državu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Istaknuto je i da nisu štrajkovima opstruisali privatizaciju, ali da se sada osećaju prevareno, budući da su se nadali i pristojnom udelu od dobiti Aerodroma "Nikola Tesla". Prema predlogu uprave, na ime učešća u dobiti zaposlenima bi trebalo da pripadne 234 miliona dinara. Skupština Aerodroma bi trebalo da glasa ovoj odluci 18. marta.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana