Tekst objavljen: 24.01.2022 11:50        


Trend rasta tržišta uz minorne promete nastavljen je i prošle sedmice na Beogradskoj berzi. Ukupan promet u trgovanju iznosio je svega 9,6 miliona dinara (81,3 hiljade evra), dok je usled minorne transkcije akcijama Komercijalne banke (KMBN) indeks Belex15 skočio četiri odsto na 861,7 poena

Slab promet Belexa, Komercijalna podigla indekse


Najprometnija akcija bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja se oporavila 1,6 odsto uz minoran promet. Cena Brenta stizala je tokom nedelje nadomak nivoa od 90 dolara po barelu da bi sedmicu ipak završila na nešto nižem nivou od 87,9 dolara.



Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) zadržale su se na nepromenjenoj ceni od 15.700 dinara. Ovom hartijom se trguje na PE raciju od 5,7x, a očekuje se da će kompanija objaviti rekordni profit za 2021. godinu. Akcije Jedinstva iz Sevojna (JESV) pale su 2,4 odsto na 8.300 dinara uz mali promet. Ova korekcija u ceni je odložena reakacija na ex-dividend dan koji je po internim aktima kompanije bio 1. januara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) blago su oslabile na 1.140 dinara uz skromno trgovanje. Aerodrom kojim upravlja VINCI prošle godine je registrovao 3,3 miliona putnika, što je 46,7 odsto manje u odnosu na 2019. godinu. Akcije Komercijalne banke skočile su 20 procenata na 4.963 dinara, ali sa jednom akcijom u prometu. Uporedo, u toku je proces otkupa akcija od nesaglasnih akcionara, a krajnji rok za isplatu je 8. mart.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
belex nedeljni izveštaj sa berze Beogradska berza Komercijalna banka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana