Tekst objavljen: 25.07.2017 11:46        


Matična kompanija Google-a, Alphabet, objavila je rezultate poslovanja za drugi kvartal koji su doneli veliki pad profita usled rezervisanja od 2,74 milijarde dolara nastalih na ime kazne koje je evropsko antimonopolsko telo razrezalo Google-u.

Snažan rast prihoda Alphabeta

Ovaj potencijalni trošak srezao je neto profit u periodu na 3,5 milijardi dolara i smanjio dobit po akciji sa 8,9 dolara na 5,01 dolara, što je opet bilo iznad očekivanja analitičara od 4,49 dolara po akciji. Prihod je porastao skoro 21 odsto, u odnosu na očekivanu stopu od 19 odsto, na 26,01 milijardu dolara, a 25,8 milijardi dolara se odnosi na samo poslovanje Google-a. Najveći deo rasta prihoda došao je preko reklama na YouTube-u i reklama koje su pretraživane putem mobilnih uređaja.

Ukupni plaćeni klikovi (PPC) porasli su 52 odsto na godišnjem nivou i 12 odsto u odnosu na prethodni kvartal. Ukupan trošak po kliku (CPC) je pao 23 odsto u odnosu na isti period 2016. godine i šest odsto u odnosu na prethodni kvartal.

Ovaj iznos koji oglašivači plaćaju svaki put kada korisnik klikne na Google reklamu pao je više u odnosu na očekivanje pada od 15 odsto koliko su bile prognoze analitičara i bio je glavni okidač korekcije cene akcija nakon objave. Nakon što su tokom jučerašnjeg trgovanja akcije Alphabeta dodale na vrednosti pola procenta, tokom objave rezultata oslabile su oko 3 odsto na 968 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana