Tekst objavljen: 05.08.2016 13:07        


Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, objavio je nekonsolidovane i konsolidovane rezultate za prvih šest meseci koji pokazuju snažan rast profitabilnosti ove kompanije. 

Snažan rast profitabilnosti Tehnogasa

Tehnogas je u prvih šest meseci zabeležio nekonsolidovani prihod od 3,6 milijardi dinara što je rast od 17,8 procenata u odnosu na isti period prošle godine, dok je poslovna dobit skočila 25 odsto na 845,7 miliona dinara.

Neto profit kompanije u periodu januar-jun porastao je 24,5 odsto na 751,7 miilona dinara. Na konsolidovanom nivou, koji uključuje i zavisna preduzeća na Kosovu i u BiH i Albaniji, Tehnogas je zabeležio pad prihoda od četiri odsto na četiri milijarde dinara, pre svega kao posledica činjenice da je u drugoj polovini prošle godine prodata podružnica u Turskoj.

Konsolidovana poslovna dobit je skočila 54 odsto na 963,6 miliona dinara, dok je neto dobitak skočio 64,4 odsto na 865,4 miliona dinara. Snažan rast profitabilnosti na konsolidovanom nivou ostvaren je delimično zahvaljujući nižim troškovima goriva i energije.

Uprava Tehnogasa je u polugodišnjem izveštaju napomenula da je najveći rizik poslovanja kompanije kupovina smederevske Železare od strane HeeSteel-a, s obzirom da je ova čeličana najveći kupac Tehnogasa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana