Tekst objavljen: 19.06.2017 14:15        


Američka agencija za finansijske usluge Standard and Poor's zadržala je ocenu kreditnog rejtinga Srbije na nivou "BB-", uz pozitivne izglede za njegovo unapređenje, prenelo je Ministarstvo finansija Srbije.

S&P zadržao ocenu kreditnog rejtinga Srbije

Agencija procenjuje da će bruto domaći proizvod (BDP) nastaviti da raste do 2019, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo prenosi stav Agencije da će rast BDP-a "biti zasnovan pre svega na prilivu stranih direktnih investicija i većoj privatnoj potrošnji koja će biti podstaknuta rastom zaposlenosti, zarada i stabilnom prilivu doznaka". Rejting agencija Fitch Ratings je takođe potvrdila je kreditni rejting Srbije za dugoročno zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti na nivou „BB“.

Potvrđeni su i stabilni izgledi za njegovo dalje poboljšanje. Prema oceni agencije Fitch, potvrđivanju stabilnih izgleda za povećanje kreditnog rejtinga Srbije doprineli su, pre svega: uspešno sprovođenje fiskalne konsolidacije uz rast kapitalnih izdataka; popravljanje strukture izvora rasta bruto domaćeg proizvoda; smanjenje spoljne neravnoteže usled rasta investicija u izvozno orijentisane sektore i povoljni trendovi u bankarskom sistemu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana