Tekst objavljen: 15.01.2018 9:12        


Nemačka maloprodajna kompanija Metro izvestila je preliminarno da su joj prihodi u božićnom tromesečju stagnirali budući da je pad na ruskom tržištu neutralizovao bolje rezultate postignute u Nemačkoj.

Stagnacija prihoda Metroa u božićnom kvartalu

U prvom fiskalnom tromesečju do kraja prošle godine kompanija je zabeležila prihode od 10,1 milijardi evra, što je na nivou istog perioda protekle godine. Prilagođeni za promenu u veličini prodajne površine, porasli su 0,8 odsto, navodi se u saopštenju nemačke kompanije.

Pritom je sektor veleprodaje u Rusiji zabeležio 9-odstotni pad prodaje. Na matičnom nemačkom tržištu veleprodaja je skočila oko dva posto. Metroovo poslovanje s veleprodajom u Rusiji tradicionalno generiše značajan deo godišnje operativne dobiti i pre krize u Ukrajini i sankcija Zapada, koje su podvrgle pritisku rusku ekonomiju, u kompaniji su razmatrali mogućnost uvrštenja njegovih akcija na berzansku kotaciju.

U grupi su procenili da bi se u fiskalnoj 2017/2018. godini rast prihoda u najmanju ruku mogao izjednačiti s onim u 2016/2017. kada su uvećani 1,1 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana