Tekst objavljen: 13.03.2017 12:18        


Na javni poziv za koncesiju beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina do petka se javilo 15 kompanija, a očekuje se da do danas stigne bar još pet ponuda, piše "Blic".

Stiglo 15 ponuda za koncesiju Aerodroma "Nikola Tesla"

Prema saznanjima lista, među ponudama su one od više poznatih svetskih kompanija iz Evrope, Kine, Rusije, UAE i drugih, koje su samostalno podnele zahtev, ali i od onih koje su se udružile iz različitih zemalja, uključujući SAD kako bi na 25 godina upravljale srpskim aerodromom.

"Interesovanje je veliko i do 10. marta pristiglo je 15 ponuda. Najviše firmi je iz Evrope, ali tu su i dve firme iz Kine, ima i Rusa, Amerikanaca. Postoji zajednička ponuda Kineza i Rusa, ali i Amerikanci su se preko nekih evropskih kompanija uključili u trku za Aerodrom. Koncesiona ponuda je stigla od francuskog Vinci-ja i Aeroports de Paris, kao i holandskog Schiphola.

Tu su i dve ponude iz Emirata, čije su kompanije ozbiljno razgovarale sa predstavnicima Vlade i pokazale veliko interesovanje", rekao je sagovornik "Blica" iz Vlade Srbije. Ranije se pisalo i da su za koncesiju aerodroma zainteresovani Aerodromi regiona Rusija i Fraport Nemačka. Sagovornik "Blica" navodi da će se o tome ko je dostavio ponudu znati 13. ili 14. marta, kada se pristigle ponude budu otvorile.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana