Tekst objavljen: 15.05.2017 9:20        


Deutsche Telekom (DT) je objavom rezultata za prvi kvartal 2017. godine dokazao da je ostao na putanji rasta, naročito zbog svog poslovanja u SAD-u, ali i zbog uspeha na nemačkom tržištu.

T-Mobile i nemačko tržište podigli profitabilnost

Kvartalni prihod je porastao 5,8 odsto na 18,6 milijardi evra u poređenju sa istim kvartalom prethodne godine, dok je prilagođeni EBITDA porastao 7,5 odsto na 5,6 milijardi evra.

Značajan pad neto profita na 0,7 milijardi evra bio je očekivan zbog priliva ostvarenog od prodaje akcija u britanskom EE-u u prvom kvartalu 2016. godine. Prilagođeni neto profit smanjen je za 10,3 odsto na 0,9 milijardi evra uglavnom zbog troškova nastalih u restrukturiranju finansiranja T-mobile-a.

Na kraju prvog kvartala ove godine DT je imao 3,2 miliona klijenata u Nemačkoj, dok je broj optičkih linija koje se koriste od strane kupaca porastao za 775.000. DT je nastavio da konsoliduje vodeću poziciju na nemačkom tržištu mobilnih komunikacija.

Iako je ukupan obim tržišta opao za oko 1,2 odsto, prihod od mobilne komunikacije je smanjen za samo 0,8 odsto. Američka podružnica T-Mobile nastavila je ekspanziju, dodavši 1,1 milion novih pretplatnika u prvom kvartalu 2017.

Akcije Deutsche Telekoma zabeležile su jučerašnjem trgovanju pad od 0,8 odsto na 16,7 evra dok od početka godine registruju skroman plus od 2,2 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana