Tekst objavljen: 01.09.2016 13:04        


Pirotski Tigar je zabeležio rast prihoda i bolji krajnji rezultat u prvih šest meseci tekuće godine, pokazuje finansijski izveštaj ove kompanije.

Tigar smanjio gubitak u prvih šest meseci

Tigar je ostvario konsolidovani poslovni prihod od 1,5 milijardi dinara što je rast od 13,5 odsto u odnosu na isti period 2015. Najveći deo prodaje od 788,9 miliona dinara realizovan je na ino tržištu (rast od 21,7 odsto).

Poslovna dobit je dostigla 50,2 miliona u odnosu na 7,2 miliona dinara u istom periodu prošle godine, dok je neto gubitak smanjen na 160,5 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji minus od 239,5 miliona dinara. Kao što je od ranije poznato, Tigar posluje u skladu sa usvojenim unapred pripremljenim planom reorganizacije koji je stupio na snagu 1. juna 2015. godine.

UPPR-om su svi krediti su konvertovani u dug denominovan u evrima sa periodom otplate od sedam godina (grejs period od dve godine kada se plaća samo kamata) i kamatom u visini tromesečni EURIBOR + 3,5 odsto). Na kraju juna Tigar je imao finansijske obaveze u visini od 7,1 milijardu dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana