Tekst objavljen: 10.11.2016 15:38        


Berze jugoistočne Evrope otpočele su jučerašnje trgovanje uz pad vrednosti, odslikavajući globalni silazni trend prouzrokovan iznenađujućom pobedom republikanskog predsedničkog kandidata na američkim izborima. Tokom dana, slično kao i razvijena tržišta, neutralisan je veći deo gubitaka.

Tržišta u regionu mahom neutralisala negativne efekte

Najveći pad vrednosti zabeležila je berza u Sofiji, okončavši trgovanje u minusu skoro 4,6 odsto, mereno repernim indeksom ovog tržišta. Deo negativnog sentimenta na ovom tržištu može se pripisati i političkoj neizvesnosti u ovoj zemlji koju očekuje drugi krug predsedničkih izbora u nedelju. Indeks Beogradske berze, Belex15, oslabio je 0,09 odsto na 665 poena uz smanjeni obim prometa, dok je SBITOP u Ljubljani trgovanje okončao u minusu 0,68 odsto na 731,68 poena.

Bukureštanska berza, koja predstavlja najrazvijenije tržište u regionu, bilo je prilično stabilno, zabeleživši pad od svega 0,44 odsto. Hrvatski indeks 25 najlikvidnijih akcija, CROBEX, zabeležio je neveliki pad vrednosti od 0,14 odsto na 1.930,81 poen uz smanjeni obim prometa.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana