Tekst objavljen: 28.08.2017 12:21        


Turski Halkbank, koji se nalazi u većinskom vlasništvu turske države, objavio je nameru za preuzimanje preostalih akcija u beogradskom Halkbanku koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara, nakon što je u četvrtak na Beogradskoj berzi kupio 10 odsto akcija ove bankarske ustanove.

Turci žele 100 odsto vlasništva u bivšoj Čačanskoj banc

Halkbank je saopštio da trenutno raspolaže sa 86,76 odsto od ukupnog broja akcija Halkbanka te da namerava preuzeti preostalih 13,24 odsto akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara. Nakon što Komisija za hartije od vrednosti zvanično odobri ponudu biće poznata i cena ponuđena manjinskim akcionarima, a verovatno je reč o nivou od 10.000 dinara po akciji.

Halkbank odnosno bivša Čačanska banka preuzeta je u leto 2015. godine kada je turski Halkbank kupio 76,8 odsto akcija koje su se do tada nalazile u rukama države i međunarodnih finansijskih institucija. Ova transakcija je bila vredna 10,9 miliona dolara. Turci su nekoliko meseci kasnije "upumpali" u banku 10 miliona evra putem dokapitalizacije emisijom preferencijalnih akcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana