Tekst objavljen: 18.07.2017 11:20        


Turci su zainteresovani da uđu na tržište Srbije, i u poslu prodaje nafte i naftnih derivata, a po onome što saznaje list „Novosti“, želja im je da kupe kompaniju Knez petrol.

Turski Opet dogovara preuzimanje Knez pretrola?

Fikret Ozturk, predsednik turske kompanije Opet (ima u vlasništvu 1.500 pumpi, ali i lanac hotela Ramada resort u Antaliji) boravio je, saznaje ovaj list, sredinom protekle nedelje u Beogradu i tom prilikom sastao se sa Srđanom Kneževićem, vlasnikom Knez petrola. Posrednik je bio turski ambasador u Srbiji, Tanju Bilgik. Izvor „Novosti“ tvrdi da je Ozturk ponudio Kneževiću 100 miliona evra za 100 odsto vlasništvo nad Knez petrolom. Inače, Kneževićeva kompanija je u ovoj vrsti posla druga po snazi u Srbiji, odmah iza Naftne industrije Srbije (NIS). Ima 85 pumpi, 1.500 zaposlenih, 100 cisterni za prevoz nafte.

Na godišnjem nivou promet Knez petrola je 37 milijardi RSD. Uz poslove sa trgovinom nafte Knežević je, što je manje poznato, vlasnik i Knez agrara, velike firme koja u Vojvodini obrađuje desetine hiljada hektara zemljišta i uzgaja oko 50 hiljada grla stoke. Ozturk je, saznaju „Novosti“, istakao kako je spreman da se posao oko preuzimanja Knez petrola, u slučaju da Knežević prihvati ponudu, zaključi do sredine avgusta, odnosno pre nego što bude realizovana najavljena poseta turskog predsednika, Redžepa Taipa Erdogana, našoj zemlji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana