Tekst objavljen: 09.05.2017 14:05        


Tyson Foods, najveći proizvođač mesa i mesnih prerađevina u Americi, objavio je pad dobiti u drugom kvartalu tekuće godine od 21,3 odsto, između ostalog kao posledica prekinute proizvodnje piletine, koja predstavlja drugi po važnosti biznis kompanije, na dve proizvodne lokacije.

Tyson Foods zabeležio kvartalni pad prihoda i dobiti

Neto dobit kompanije u poslednjem kvartalu dostigla je 340 miliona dolara, odnosno 92 centi po akciji, u odnosu na 432 miliona dolara (1,1 dolar po akciji) zabeleženih u istom periodu godinu dana ranije. Prihodi od prodaje pali su 1 odsto na 9,08 milijardi dolara sa 9,17 milijardi dolara ostvarenih u istom kvartalu prošle godine. Analitičari FactSet-a predviđali su i veći pad prodaje do nivoa od 9,07 milijardi dolara.

Ovo je peti put da kompanija objavljuje pad prihoda u poslednjih šest kvartala. Segmenti poslovanja koji se odnose na proizvodnju i preradu goveđeg i svinjskog mesa zabeležili su dobre rezultate, ali je segment gotovih jela bio ispod očekivanja. Tyson očekuje da će dobit po akciji za celu 2017. godinu biti u rasponu od 4,9-5,05 dolara. Akcije Tyson Foods-a oslabile su na jučerašnjem trgovanju preko šest odsto na 59,5 dolara. venački Mercator (čija je imovina izvan imovine grupe) i dalje podmiruje svoje finansijske obaveze.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana