Tekst objavljen: 31.05.2017 13:54        


Rekonstrukcija i modernizacija Sava Centra ponovo je stopirana pošto se, kako saznaje “Blic”, u trećem krugu tendera za javno-privatno partnerstvo (JPP) nije javila nijedna zainteresovana firma.

U trećem krugu tendera bez zainteresovanih

Potpuno neočekivano, na već tri puta produženi tenderski rok nije pristigla nijedna obavezujuća ponuda investitora, iako se vodila velika bitka između Delta Holdinga koji je nastupao samostalno, te konzorcijuma državnih firmi koje su činili Aerodrom “Nikola Tesla”, Beogradski sajam i Energoprojekt holding.

Za ovaj deo Beograda još je veće planove imao Aerodrom “Nikola Tesla” sa partnerima koji je bio spreman da uloži 30 miliona evra, ali uz uslov da grad namiri sva dugovanja i odrekne se dobiti prvih 12 godina poslovanja, dok se ne povrate uložena sredstva.

Nakon toga u gradsku kasu slivalo bi se 35 odsto prihoda. Pored postojećih 69.300 kvadrata, bilo bi podignuto još 50.000 m2 - kula od 25 do 30 spratova, u čijem sastavu bi se nalazio šoping mol, poslovni prostor i hotel, dok bi poslednja tri sprata bila otvorena za posetioce.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana