Tekst objavljen: 22.04.2019 11:31        


 I osmu nedelju zaredom domaće tržište akcija nastavilo je rast vrednosti, ovaj put najjačim intezitetom u poslednjih mesec dana. Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, dodao je na vrednosti 1,8 odsto, završivši nedelju na nivou od nepunih 750 poena. a.

Ubrzan rast tržišta akcija, Komercijalna najprometnija

Ukupan promet na tržištu, pre svega usled trgovanja dužničkim hartijama, dostigao je 1,6 milijardi dinara (13,2 miliona evra).

Komercijalna banka (KMBN) bila je najprometnija akcija sa realizacijom od 27,1 milion dinara, uglavnom na nivoima oko 2.800 dinara. U sredu će biti održana redovna skupština akcionara ove banke, dok bi krajem narednog meseca trebalo da budu poznati detalji tenderskog postupka za prodaju državnog paketa akcija u ovoj bankarskoj ustanovi.

Prioritetne akcije ovog emitenta (KMBNPB) predvodile su dobitnike protekle sedmice, stigavši do nivoa od 1.189 dinara. Od početka godine ove hartije dobile su na vrednosti više od 80 procenata. Naftna industrija Srbije (NIIS) stigla je protekle sedmice do najvišeg nivoa od januara 2018. godine uz promet od 11,5 miliona dinara. NIS je u nedelji porastao 1,1 odsto, uz maksimalnu cenu od 750 dinara.

Aerodrom "Nikola Tesla" (AERO) nastavio je blagi silazni trend drugu nedelju zaredom, zatvorivši trgovanje na 834 dinara uz promet od nepunih sedam miliona dinara. Kompanija je protekle sedmice isplatila akcionarima vanredno visoku dividendu u bruto iznosu od 1.530,4 dinara po akciji.

Akcije proizvođača pesticida, Galenike Fitofarmacije (FITO), nastavile su uzlazni trend, stigavši do psihološke granice od 3.000 dinara, po prvi put od marta protekle godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ukupan promet u trgovanju ovom akcijom iznosio je nepunih pet miliona dinara. Od članica indeksne korpe među dobitnicima bio je i Impol Seval (IMPL) koji je porastao 4,9 odsto na 3.257 dinara uz promet od nepuna dva miliona dinar

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana