Tekst objavljen: 29.03.2017 15:14        


Generalni direktor beogradskog Energoprojekta holdinga Vladimir Milovanović izjavio je da očekuje da država kao pojedinačno najveći akcionar zaštiti svoj interes i kapital u tom preduzeću jer ako to ne učini on će biti obezvređen.

Uprava Energoprojekta očekuje aktivniju ulogu države

"Naše sumnje da se sprema 'neprijateljsko' preuzimanje Energoprojekta proverava Komisija za hartije od vrednosti, a o tome su upoznata nadležna ministarstva privrede i finansija. Ukoliko država ne zaštiti svoj kapital u tom preduzeću on će biti obezvređen i po upravljačkom uticaju i po vrednosti, a stradaće i ostali manjinski akcionari", rekao je Milovanović agenciji Beta.

On smatra da kupoprodaja akcija Energoprojekta na Beogradskoj berzi izaziva sumnju da se priprema "neprijateljsko" preuzimanje tog preduzeća, odnosno da su povezana lica već kupila udeo veći od 25 odsto kapitala a da nije data ponuda za kupovinu preostalih akcija, kako je zakonom propisano.

On je kazao da Energoprojekt ne može da utiče na bilo šta što se ne odvija u zakonskom okviru, ali da prati i može da identifikuje nedozvoljene manipulacije u kupoprodaji akcija kompanije, pa i neke aktivnosti koje imaju elemente krivične odgovornosti, kao i da se razmatraju razne odbrambene strategije ukoliko dođe do ponude za "neprijateljsko" preuzimanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana