Tekst objavljen: 14.07.2017 13:02        


Uprava slovenačkog Gorenja saopštila je juče da su u toku pregovori zaposlenih u fabrici rashladnih uređaja Gorenje Valjevo i menadžmenta o zahtevima sindikata.

Uprava Gorenja pregovara sa sindikatima u Valjevu

"Socijalni dijalog između radnika u proizvodnji i menadžmenta intenziviraće se u narednim danima do pronalaska minimuma prihvatljivih uslova za sve strane uz nesmetani nastavak rada u svim fabričkim pogonima", ističe se u saopštenju.

Navedeno je da je "u procesu socijalnog dijaloga i kolektivnog pregovaranja došlo do kraće obustave rada u valjevskoj fabrici prekjuče u večernjim satima, nakon čega je proizvodnja normalno nastavijena". Radnici Gorenja u Valjevu pokrenuli su u sredu štrajk nezadovoljni ishodom pregovora o povećanju zarada sa upravom kompanije Gorenje.

Oni traže povećanje zarada od po 6.000 dinara, a nezvanično se saznaje da je uprava ponudila povećanje od 2.500. Radnici valjevskog Gorenja nezadovoljni su i lošim uslovima rada, odnosno visokim temperaturama u proizvodnim halama. Portal Kolubarske.rs objavio je da će radnici Gorenja Valjevo danas pokrenuti generalni štrajk ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi za povećanjem zarada i boljim uslovima za rad.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana