Tekst objavljen: 09.08.2016 13:12        


Ruska avio-kompanija Ural Airlines saopštila je da će krajem avgusta ukinuti liniju sa moskovskog aerodroma Domodedovo ka Beogradu, svega devet meseci nakon njenog uspostavljanja.

Ural Airlines obustavlja letove ka Beogradu

Ovaj avio-prevoznik se suočavao sa niskim brojem putnika i jakom konkurencijom i od Aeroflot-a i od nacionalne avio-kompanije Air Serbia, koje će faktički imati oligopol na ovoj liniji.

Ural je inicijalno uveo letove u januaru, sa planom da radi isključivo preko zime, ali je ipak leteo i preko leta dva puta nedeljno. Međutim, slaba popunjenost na liniji naterala je Ural da nekoliko puta otkaže letove. Poslednji let ove avio-kompanije biće realizovan 24. avgusta.

Rusija je jedno od najvažnijih tržišta za Aerodrom „Nikola Tesla“, mada je tražnja dosta oslabila u proteklom periodu usled pada cene sirove nafte i sankcija EU prema Rusiji.

Prošle godine, Air Serbia je prevezla 124.696 putnika između Moskve i Beograda. U prvom kvartalu ove godine, ruta Moskva-Beograd je bila četvrta po prometu sa prevezenih 18.632 putnika što je pad od 17,2 odsto u odnosu na isti period 2015. godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana