Tekst objavljen: 07.03.2019 11:48        


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će ugovor o koncesiji Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) sa francuskom korporacijom VINCI biti objavljen u bliskoj budućnosti.

Uskoro tim za praćenje koncesije Aerodroma

 Ona je istakla da će sve biti urađeno u skladu sa zakonima Srbije i dodala da se razgovara sa partnerima iz kompanije VINCI o tome kada je za njih najbolje da se ugovor objavi, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Ona je objasnila da i ukoliko se desi da bude delova ugovora koji neće biti objavljeni, razlog će biti to što su oni službena tajna zbog konkurentnosti VINCI-ja.

Generalni direktor Aerodroma, Saša Vlaisavljević, izjavio je danas da je u toku formiranje koncesionog tima koji će činiti najbolji stručnjaci, a čiji će zadatak biti da prati koncesiju u narednih 25 godina.

"Od decembra radim na tome da se formira jedan tim koji će se sastojati od 20-tak inženjera koji će pratiti investicije od 732 miliona evra. Najveći deo investicija je planiran u narednih pet godina", rekao je Vlaisavljević.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Drugi deo tima će, kaže, pratiti finansijski deo transakcije, dok će treći biti "pravni deo".

"Oko 40 ljudi će pratiti koncesiju. Zadatak je da se ona prati u narednih 25 godina, dakle tokom trajanja cele koncesije", rekao je Vlaisavljević i izrazio očekivanje da će tim biti formiran vrlo uskoro.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana