Tekst objavljen: 30.11.2018 13:28        


Nadzorni odbor beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) sazvao je vanrednu sednicu skupštine akcionara za 20. decembar, a glavna tačka dnevnog reda je predlog odluke o usvajanju izmenjenog statuta.

Vanredna skupština Aerodroma o promeni statuta

Izmene na statutu kompanije tiču se pre svega ispunjavanja uslova definisanih ugovorom o koncesiji, kao što je dokaz da je Aerodrom "Nikola Tesla" jedini vlasnik objekata i katastarskih parcela koje predstavljaju nepokretna koncesiona sredstva.

Tokom ove godine u nekoliko navrata država je kao većinski vlasnik unela nenovčane uloge (nepokretnosti) na osnovu čega je i povećan osnovni kapital kompanije, što je uslovilo i izmene statuta.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Francuski VINCI Airports potpisao je 22. marta ugovor sa Vladom Srbije i Aerodromom "Nikola Tesla" o koncesiji za finansiranje, razvoj kroz izgradnju i rekonstrukciju, održavanje i upravljanje infrastruktorom Aerodroma "Nikola Tesla" i obavljanje delatnosti operatera aerodroma.

Predloženom izmenom statuta utvrđuje se i nova pretežna delatnost kompanije Aerodrom „Nikola Tesla“ - iznajmljivanje vlastitih ili iznajmljenih nekretnina i upravljanje njima. Kao što je od ranije poznato, ukupna nominalna vrednost koncesione transakcije je oko 1,46 milijardi evra u šta spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana