Tekst objavljen: 17.11.2016 11:47        


Let na liniji Beograd-Astana mogao bi biti uspostavljen uoči početka međunarodne sajamske manifestacije Expo 2017 koja u glavnom gradu Kazahstana počinje sledećeg juna. Ova najava došla je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u avio-sektoru na marginama Kazahstansko-srpskog poslovnog foruma održanog ove nedelje.

Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Kazahstan je odredio svoju nacionalnu avio-kompaniju, Air Astana, kao potencijalnog nosioca ove usluge, dok bi u ime Srbije liniju održavala Air Serbia. Za građane naše zemlje nisu potrebne vize za Kazahstan, a Srbija je retka evropska zemlja u koju Kazahstanci mogu putovati bez vize.

Nijedna avio-kompanija sa ex-Yu prostora ne leti za Astanu, dok liniju prema ovom gradu ima Etihad, partner naše nacionalne avio-kompanije. Osim putnika koji bi ovu uslugu koristili kao transfer za druge letove, kao potencijalnu korisnici su viđeni naši radnici i inženjeri koji su angažovani na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u Kazahstanu. Ostaje da se vidi da li je ovo dovoljno da ova linija i zaživi u realnosti.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana