Tekst objavljen: 06.09.2022 12:20        


Najveća domaća građevinska kompanija, Energoprojekt holding (ENHL), objavila je polugodišnje rezutate poslovanja koji pokazuju veliki pad aktivnosti u periodu januar-jun i rast zaduženosti

Veliki pad prihoda Energoprojekta u prvih šest meseci


Energoprojekt je u prvih šest meseci zabeležio konsolidovani prihod od 6,93 milijarde dinara što je za trećinu slabije u odnosu na prošlu godinu, pre svega usled pada prodaje na domaćem tržištu od 58,6 odsto, dok su ino poslovi doneli realizaciju manju za 21 odsto. Usled velikog pada prihoda kompanija je u prvih šest meseci pretrpela poslovni gubitak od 216,6 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnju poslovnu dobit od 181,3 miliona dinara. Neto gubitak usled boljeg rezultata iz finansiranja iznosio je 39,8 miliona dinara u odnosu na prošlogodišnji profit od 77,7 miliona dinara.



Kada je zaduženost u pitanju, neto dug kompanije na kraju juna dostigao je 4,74 milijarde dinara što je povećanje od 28 odsto od početka godine.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Uprava u tekućoj godini planira ugovaranje poslova u visini od 181 milion evra, a u prvom polugodištu je ovaj plan ostvaren sa 77,8 miliona evra. Na kraju juna kompaniji je preostalo oko 254 miliona evra ugovorenih poslova za realizaciju u narednom periodu, i to na domaćem tržištu 97 miliona, a u inostranstvu 157 miliona evra.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza momentum energoprojekt

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana