Tekst objavljen: 09.08.2016 13:13        


Predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, Aleksander Piker, izjavio je da je očigledno da postoji veliko interesovanje kada je reč o privatizaciji te banke, što je, kako je rekao, odlična vest. 

Veliko interesovanje za privatizaciju Komercijalne

Komentarišući za Tanjug navode medija da su neke velike banke zainteresovane da kupe Komercijalnu, Piker je rekao da sa svojim timom radi na pripremama za privatizaciju. To činimo u skladu sa planom, pri čemu blisko sarađujemo sa savetnikom za privatizaciju.

Ali Komercijalna banka je samo objekat u ovom procesu. Akcionari su upravljačka snaga privatizacije, tako da nisam u situaciji da komentarišem više od toga da je očigledno da postoji veliki interes, što smatram odličnom vešću - rekao je Piker u intervjuu za Tanjug.

Govoreći o koncentraciji u bankarskom sektoru i preuzimanju, on je ocenio da Srbija ima "vrlo zanimljive mogućnosti". U Srbiji postoje značajne banke, većinom u stranom vlasništvu, i u poređenju sa drugim zemljama, imamo veliki broj banaka.

Zato bi određena konsolidacija i dalja koncentracija mogla biti dobra ideja. Međutim, mi u Srbiji ćemo morati da nađemo naš način i da razvijemo takvu mešavinu koja odgovara zemlji. Komercijalna banka će biti srećna da ima važnu ulogu u tom procesu, rekao je Piker.

Privatizacija Komercijalne banke, prema ranijim najava državnih zvaničnika, očekuje se do kraja 2018. godine, a na konto “čišćenja bilansa” ova banka je prošle godine iskazala gubitak od 6,3 milijarde dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana