Tekst objavljen: 13.08.2018 12:59        


Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, potpisali su danas ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću za aerodromske usluge Aerodrom Niš, kojim država preuzima upravljanje ovom kompanijom.

Vlada preuzela niški Aerodrom, direktor podneo ostavku

Istovremeno, direktor Aerodroma, Vladica Đurdjanović, podneo je neopozivu ostavku na funkciju. U saopštenju, on je istakao da nakon predaje državi Aerodroma Niš, vrlo brzo biti promenjen dosadašnji model poslovanja i vraćen deset godina unazad, iako je u potpunosti u skladu sa trendovima u vazduhoplovnoj industriji. Dodao je da u tim uslovima njemu "ne preostaje ništa drugo nego da se i pored vanserijskih rezultata povuče i ne učestvuje u onome što sledi".

Preuzimanje niškog aerodroma od strane države dovodi se u vezu sa koncesijom beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO), kojom je limitiran razvoj ovog i svih drugih domaćih aerodroma na milion putnika dok Aerodrom "Nikola Tesla" ne dostigne 12 miliona. Prošle godine Aerodrom Niš je uslužio 331.582 putnika (rast od 2,65 puta), dok u prvih sedam meseci 2018. beleži rast od 12 odsto. Aerodrom "Nikola Tesla" koji je prošle godine uslužio 5,3 miliona putnika, u periodu januar-jul ove godine je zabeležio 3,13 miliona putnika (rast od 6,9 odsto).

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana