Tekst objavljen: 10.12.2018 13:55        


Ministarstvo finansija, na osnovu zaključka Vlade Srbije i odluke odbora direktora Agencije za osiguranje depozita, pokrenulo je postupak prodaje 28,5 odsto akcija u beogradskoj Jubmes banci (JMBN) koje se nalaze u vlasništvu države i državnih banaka u stečaju.

Vlada raspisala tender za privatizaciju Jubmes banke

Rok za dostavljanje zahteva za pristup sobi sa podacima je 24. januar naredne godine, kome mora prethoditi podnošenje zahteva Narodnoj banci Srbije (NBS) za davanje prethodne saglasnosti za sticanje vlasništva. Rok za dostavljanja pisma o zainteresovanosti sa obavezujućom ponudom je 9. april naredne godine. Nakon isteka ovog roka, Ministarstvo će otvoriti ponude i potom pristupiti zaključenju transakcije na Beogradskoj berzi sa ponuđačem koji je ponudio najvišu cenu po akciji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Trenutna tržišna kapitalizacija Jubmes banke na Beogradskoj berzi iznosi neznatno preko tri milijarde dinara (25,6 miliona evra), dok je njen kapital na kraju septembra iznosio 32,6 miliona evra. Jubmes banka spada u red najmanjih banaka na domaćem tržištu sa udelom prema ukupnoj aktivi na kraju juna od 0,4 odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana