Tekst objavljen: 11.05.2017 15:06        


Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 10. jun tekuće godine na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o raspodeli dobiti. 

Zakazana skupštine Goše, predložena dividenda 120 RSD

Predlogom uprave, prošlogodišnja dobit i neraspoređena dobit iz ranijih godina u visini od 661,4 miliona dinara raspoređuje se na sledeći način: za isplatu dividende 26,5 miliona dinara (bruto dividenda od 120 dinara po akciji u odnosu na prošlogodišnjih 205 dinara), dok se preostali deo dobiti u visini od 634,9 miliona dinara zadržava kao neraspoređena dobit.

Pravo na dividendu imaju akcionari koji taj status budu imali 31. maja tekuće godine. Goša Montaža je prošle godine zabeležila rast prihoda od 15 odsto na 1,6 milijardi dinara, dok je neto profit oslabio u odnosu na prošlu godinu 18,5 odsto na 5,5 miliona dinara. i rastu prometa zavisnih preduzeća u inostranstvu od 25 odsto.

Ulaganja su u prvom kvartalu bila neznatno veća od istog perioda 2016. i dostigla su 4,7 milijardi dinara, dok se na nivou cele godine očekuje CAPEX od 31,5 milijardi dinara (rast od 10 odsto). Dug prema bankama je neznatno smanjen na 659 miliona dolara, dok je zajam od Gazprom Neft-a smanjen za četiri odsto na 291 milion evra. Nakon poslednjih promena u strukturi duga skoro jednako su zastupljene valute evro i dolar.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana