Tekst objavljen: 25.10.2021 14:55        


Protekla trgovačka sedmica donela je blagi oproavak domaćeg tržišta akcija nakon korekcije koja je trajala od početka oktobra. Ukupan promet u trgovanju, u velikoj meri zahvaljujući jednoj blok transakciji iznosio je 1,95 milijardi dinara (16,6 miliona evra), dok je indeks Belex15 ojačao 0,4 odsto na 798,1 poen

Zaustavljen pad Belexa, akcije NIS najtraženije


Najviše se trgovalo akcijama Naftne industrije Srbije (NIIS) koje su nakon nekoliko sedmica tavorenja počele da beleže pojačanu tražnju oko psihološke granice od 600 dinara. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 9,6 miliona dinara.



Akcije Komercijalne banke (KMBN) skočile su dva odsto na na 3.875 dinara, nakon što je banka najavila emisiju novih akcija radi pripajanja beogradskog NLB-a. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 7,9 miliona dinara. Prioritetne akcije ovog emitenta (KMBNPB) skočile su 7,3 odsto na 2.499 dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Akcije Messer Tehnogasa (TGAS) nastavile su silazni trend, oslabivši u sedmici dodatnih 1,1 odsto na 15.800 dinara. Kompanija je prošle sedmice isplatila dividendu od 425 dinara po akciji što po trenutnoj ceni daje prinos od 2,7 odsto.

Dunav osiguranje (DNOS) je ponovo zabeležilo veliki pad vrednosti kao posledica najavljene emisije akcija. Otkako je objavljena konverzija društvenog u akcijski kapital ova akcija je izgubila na vrednosti 27,7 odsto. Akcije Aerodroma "Nikola Tesla" (AERO) nedelju su zaključile iznad nivoa od 1.100 dinara, po prvi put od februara 2019. godine. Od početka godine ove akcije se nalaze u plusu većem od šest odsto.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
vesti sa berze Beogradska berza nedeljni izveštaj sa berze momentum BELEX15 belex Naftna industrija Srbije (NIS)

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana