Tekst objavljen: 14.10.2019 17:00        


Nakon tri vezane sedmice pada, domaće tržište akcija zabeležilo je protekle nedelje blagi oporavak uz dominaciju banaka u trgovanju. Ukupan promet iznosio je 463,7 miliona dinara (3,9 miliona evra), uz veliki doprinos državnih obveznica, dok je indeks Belex15 ojačao 0,2 odsto na 748,9 poena

Zaustavljen silazni trend Belexa, banke najprometnije

Komercijalna banka (KMBN) bila je najprometnija akcija sa realizacijom od 39,6 miliona dinara uz blagi rast vrednosti. Akcije Komercijalne od početka godine zabeležile su, usled pokretanja procesa privatizacije, skok od nepunih 50 procenata. I akcije Jubmes banke (JMBN) nastavile su seriju solidnih prometa po nepromenjenoj ceni od 6.800 dinara. Samo u protekle dve sedmice isprometovano je 5,6 odsto od ukupnog broja akcija ove banke.



Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) blago su porasle na 680 dinara uz promet od 24,9 miliona dinara. Cena sirove nafte tipa Brent ponovo se vratila iznad nivoa od 60 dolara po barelu uz rast na sedmičnom nivou od 3,7 odsto. Alfa plam (ALFA) je pao 0,3 odsto na 30.806 dinara što je najniža vrednost ovih akcija u više od godinu dana. U tekućoj godini ove akcije su oslabile više od osam procenata u nastojanju većinskog vlasnika da konsoliduje vlasništvo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Jedinstvo iz Sevojna (JESV) osciliralo je između 6.005 i 6.290 dinara, ali je veći deo prometa bio na gornjoj granici ovog raspona. Ukupan promet ove hartije iznosio je 5,8 miliona dinara. Poslednji put na ovim visinama akcije Jedinstva su se nalazile u junu 2015. godine.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
momentum banke u srbiji nedeljni izveštaj Beogradska berza belex

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana