Tekst objavljen: 10.09.2018 11:49        


U Rafineriji nafte Pančevo završena je montaža opreme u okviru realizacije projekta izgradnje postrojenja za duboku preradu, sa tehnologijom odloženog koksovanja, saopštio je NIS (NIIS).

Završena montaža opreme u projektu duboke prerade

Na gradilištu su podignuta dva reaktora, deo opreme u kome će se odvijati proces koksovanja, što predstavlja kapitalni projekat druge faze modernizacije prerađivačkih kapaciteta NIS-a. Projektom „Duboka prerada" NIS nastavlja trend neprestane modernizacije Rafinerije u Pančevu kako bi za tržište Srbije i regiona obezbedio ponudu najkvalitetnijih goriva.

Taj projekat, vredan više od 300 miliona evra, jedan je od najvećih investicionih projekata u Srbiji, a nova postrojenja počeće da rade u trećem kvartalu 2019. godine. "Realizacijom projekta Duboka prerada, Rafinerija nafte u Pančevu postaće jedna od najmodernijih u Istočnoj Evropi, a dubina prerade biće povećana sa 86 odsto na 99,2 odsto što je u rangu najboljih svetskih rafinerija", rekao je direktor Bloka „Prerada" u NIS-u Vladimir Gagić. Prema ranijim navodima uprave, ovaj projekat bi trebalo da doprinese godišnjem nivou EBITDA pokazatelja sa 10 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana