Tekst objavljen: 18.04.2013 16:10        


Ruski milijarder Roman Abramovič, vlasnik britanskog fudbalskog kluba Čelsi, nije više jedan od 10 najbogatijih Rusa, objavio je časopis Forbs.

Abramovič više nije ni među 10 najbogatijih Rusa

Ruski oligarh je izgubio 1,9 milijardi dolara za godinu dana i bogatstvo mu iznosi 10,2 milijardi dolara, što ga svrstava na 13. mesto Forbesove liste.

Abramovič ima kolekciju umetničkih dela koja se procenjuje na milijardu dolara, a samo ove godine je za 60 miliona dolara kupio 400 radova konceptualnog umetnika Ilje Kabakova.

Prvi na Forbsovoj listi ruskih milijardera je Alisher Usmanov, koji se obogatio u industriji metala i čije se bogatstvo procenjuje na 17,6 milijardi dolara. On je po bogatstvu 34. u svetu.

Među ruskim milijarderima su i bivši suvlasnici TNK-BP Mikhail Fridman (16,5 milijardi dolara) i Viktor Vekselberg (15,1 milijarda dolara), suvlasnik gasne kompanije Novatek Leonid Mikelson (15,4 milijardi dolara) i predsednik Lukoila Vagit Alekperov (14,8 milijardi dolara).

Prema Forbsu, najbogatija žena u Rusiji je supruga bivšeg gradonačelnika Moskve Jurija Lužkova, Jelena Baturina, sa bogatstvom koje se procenjuje na 1,1 milijardu dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
abramovič rusija rusi milijarderi najbogatiji ljudi na svetu superbogataši

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana