Tekst objavljen: 15.06.2013 14:00        


Bil Gejts se pridružio poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn, otkrivajući na svom prvom postu tri veštine koje je naučio od Vorena Bafeta. Njegov post je deo LinkedIn programa najuticajnih ljudi, platforme na kojoj članovi počinju i komentarišu poslovne teme, bez ograničenja.

Bil Gejts: Tri stvari koje sam naučio od Bafeta

U postu je uočljivo i njegovo prijateljstvo sa Bafetom, a on čak priznaje kako se Bafetu obraćao po pitanju velikih odluka oko Majkrosofta i Gejts fondacije.

Dijalog sa Bafetom je bio neprocenjiv za mene, iskren je Gejts. Kada sam ga prvi put sreo, brzo sam shvatio da se radi o čoveku koji biznis posmatra na mnogo dublji način, nego što sam mislio, dodaje on, oktrivajući stvari koje je naučio od prijatelja Vorena Bafeta:

Pročitajte šta je to Bil Gejts naučio od Vorena Bafeta


Kada smo Melinda i ja osnovali fondaciju, obratio sam se Vorenu za savet. Razgovarali smo kako filantropija može biti jednako delotvorna na svoj način, kao što je to bilo sa softverom.

Ispostavilo se da Vorenov brilijantan pogled na svet jednako korisno "napada" siromaštvo i bolesti, kao što je to slučaj kada pravi poslove, zaključuje Gates rečenicom - He’s one of a kind.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
najbogatiji ljudi na svetu Buffett Bafet Voren bill gates Bil Gejts

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana