Tekst objavljen: 04.12.2012 13:31        


U jakoj konkurenciji i ogromnom broju prijava pravi je izazov istaći se. Iz tog razloga mnogi posežu za kreativnim biografijama kako bi privukli pažnju.

Evo kako napraviti CV koji će poslodavci primetiti

Pre nego što se odlučite na nešto slično, promislite o sledećem: neće svaki CV ostaviti utisak kakav priželjkujete.

CV koji naglašava dostignuća

CV u kojem ističete dostignuća i veštine razlikuje se od tradicionalnog u kojem je akcenat na obrazovanju i dosadašnjem opisu poslova. Problem se javlja onda kada pobrojite samo dostignuća, ali ih ne stavite u određeni kontekst.

Video biografija

Video CV je odlična ideja, ali nije za svakoga. Kao prvo, da bi bio uspešan, video mora zaista da bude odlično napravljen. To znači da mora da ima koncept, priču i bude kvalitetno snimljen.

CV u obliku infografike

Ovakav CV pokazuje kreativnost, iskustvo i karakter odjednom. Problem može da se pojavi samo onda kada vaša kreativnost nekome bude ‘previše’. Lepo je to što ste kreativni, ali uz to morate da pružite i sadržaj.

Prilagođavanje biografije

Ovo zapravo nije trend već trajna vrednost. Svaki poslodavac reći će vam da CV mora biti prilagođen radnoj poziciji za koju ste se prijavili. CV nije statičan – uvek se menja, prilagođava, dopunjava ili ‘čisti’ od informacija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
CV biografija posao karijera oglasi za posao konkurs za posao traženje posla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana